Curatirea sau demachierea tenului. 

O conditie esentiala pentru mentinerea vitalitatii tenului este curatirea lui de farduri si impuritati. O piele curatita bine si la timp respira in voie si isi mentine supletea si prospetimea.

Sunt femei care nu dau totdeauna atentia cuvenita curatirii sau demachierii obrazului.

Aceasta duce la imbicsirea tenului si la imbatrinirea timpurie a lui. In asemenea cazuri nu mai poate fi vorba de mentinerea frumusetii. Nu exista nici o scuza pentru nimeni, deoarece si in cea mai aglomerata zi se pot gasi citeva minute pentru curatirea sau demachierea fetei. Daca in timpul zilei nu reusim sa o facem, nu se admite sa o neglijam, sub nici un motiv, seara, inainte de culcare. Demachiantul va fi ales in raport cu natura tenului. Nu putem aplica tratamente cosmetice (bai de abur, masaje faciale, masti cosmetice, creme etc.), fara sa demachiem si sa curatim bine tenul de urmele de fard, de impuritati si de produsele de secretie, care, ramase pe epiderma mai mult timp, incep sa se descompuna.

Baia de abur

In scopul curatirii radicale a tenului se foloseste, cu succes, baia de abur a fetei. Acest procedeu este indicat a se face de doua ori pe luna, in cazul tenului gras (seboreic), cu multe comedoane, iar in cazul tenului uscat, numai o data pe luna. Recurgerea ]a baia de abur in mod nerational va fi in detrimentul tenului, deoarece aburul, venind in contact cu obrazul mai des decit este indicat, il moleseste, il usuca si ii accentueaza ridurile.

Curatirii sau demachierii tenului

Cu ocazia curatirii sau demachierii tenului ducem tamponul de vata fara sa apasam. Nu vom neglija gatul.In ea 2—3 linguri de floare de musetel. Asteptam ca apa sa fiarba, apoi vom expune fata deasupra vasului aburind, acoperind cu un acelasi prosop capul si gura vasului, in scopul de a nu se pierde aburul. Cind incep sa curga de pe fata picaturi dese de apa, vom intrerupe expunerea la abur. Baia aceasta nu trebuie sa depaseasca 10 minute.

Inainte de a ne expune obrazul la baia de abur, il vom curati bine cu un lapte de demachiat sau cu apa si sapun, dupa natura tenului. Dupa demachierea tenului, vom unge cu o crema grasa portiunea din jurul ochilor, care, fiind foarte sensibila, se irita sub actiunea aburului.

Dupa baia de abur cu musetel, vom proceda la scoaterea punctelor negre. in acest scop vom folosi doua bucati de tifon steril, apasind cu pulpele degetelor aratatoare si storcind usor pina la iesirea micului chist de sebum. Nu vom face uz de unghii, pentru a nu lasa semne pe obraz. Daca punctele negre sint numeroase, nu le vom scoate pe toate intr-o singura sedinta. Mii- nile vor fi spalate in prealabil cu apa si sapun si sterse cu alcool, iar dupa terminarea operatiunilor de scoatere a punctelor negre fata va fi stearsa cu o solutie alcoolica, cu ajutorul unui tampon de vata.

Pentru ca baia de abur sa fie eficienta, se recomanda ca aceasta sa fie facuta, pe cat posibil, la cabinetele de cosmetica, unde exista vapofoare moderne. Recomandatia este sustinuta si de faptul ca dupa baia de abur urmeaza, de regula, extragerea comedoanelor, operatiune care este ceva mai dificila, iar cosmeticiana dispune, pe linga cunostintele si practica profesionala, de posibilitatea luarii tuturor masurilor de asepsie.

Gel de curatare cu arbore de ceai

Instrucţiuni De Utilizare

A se folosi dimineața și seara. Aplică gelul în palmele umede și masează până când devine spumă. Masează blând spuma pe fața umedă și gât, prin mișcări circulare, evitând zona ochilor. Clătește bine.

Click pentru reducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *