Afla cum influenteaza frigul tenul! PARTEA I

 

FRUMOASE ȘI PE TIMP FRIGUROS

Ce este frigul? Dupa definitia din dictionar este „temperatura joasa” a mediului ambiant. Exista o conceptie gresita ca frigul uriteste figura, dovada fiind tenul celor care traiesc in tari care au ierni mai lungi si cu toate acestea pielea lor este catifelata si sanatoasa.
Desigur, pentru a face fata rigorilor iernii sint necesare ingrijiri deosebite (mai ales persoanele care au pielea sensibila).
in timpul iernii, unele functii vitale ale pielii sint mult diminuate, frigul avind o actiune vasoconstrictiva; astfel, afluxul de singe si activitatea glandelor sebacee sint reduse, pielea se usuca si se deshidrateaza. Primele lezate de aceste conditii atmosferice sint persoanele cu tenul uscat care trebuie sa se ingrijeasca in mod special pentru a nu ajunge la o uscaciune excesiva a pielii si chiar la descuamarea ei.

Influenta frigului este resimtita si de

persoanele cu tenul gras

Influenta frigului este resimtita si de persoanele cu tenul gras care datorita secretiei naturale care le protejeaza pielea, sint mai putin vulnerabile; totusi, sint necesare si pentru aceste persoane masuri de protectie pentru a evita ridarea si aparitia cuperozei. Protejarea tenului de frig in mod regulat, este, deci, o problema care ne priveste pe toti, indiferent de natura tenului.

Pentru spalarea fetei se poate folosi zapada care topita si strecurata prin tifon are influenta binefacatoare asupra oricarui tip de ten.

  • Seara, vom incepe prin a ne demachia cu grija.
  • Apa si sapunul nu sint suficiente, raminind pe fata urme de praf si de fard; este necesara o crema de demachiat sau un lapte demachiant, de asemenea, dupa caz trebuie sa folosim si o solutie tonica, usor alcoolizata, care sa dizolve corpii grasi, dar totodata sa indeplineasca si o actiune astringenta pentru porii dilatati.
  • Se va unge apoi fata cu o crema de noapte care are si rolul de a restabili pH-ul normal al pielii. Pentru activarea formarii de celule noi si tinere, se vor folosi creme vitaminizate.
  • Crema de noapte trebuie sa fie hidratanta, chiar daca pielea nu prezinta aspecte de deshidratare, pentru a permite principiilor activi sa patrunda bine in straturile mai profunde ale pielii.
  • O masca hidratanta, cu adaos de vitamine, se recomanda tenului uscat si deshidratat. Masca se poate confectiona din pinza sau tifon, facind goluri in dreptul ochilor, nasului si gurii. Din musetel, nalba sau soc, vom prepara o infuzie sau macerat cu care vom imbiba masca si o vom aplica pe obraz timp de 20 de minute. in cazul unui ten alipic si deshidratat se va folosi in locul infuziei de plante, ulei de masline.

Tenurile mai sensibile necesita aplicarea unei creme protectoare, in functie de natura tenului, crema avind rolul de a crea o izolare termica. Stratul de film invizibil aplicat pe obraz suplimenteaza stratul normal de grasime de pe suprafata pielii, indepartat mereu prin spalare si care devine, astfel, insuficient pentru a proteja pielea de frig.
in sezonul rece nu se vor folosi preparate pentru albire (creme de albit), care accentueaza uscaciunea pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *