Vezi 6 recomandari in sezonul rece!

Ideea ca machiajul cu care sintem obisnuite in cursul celorlalte anotimpuri nu ar fi necesar iarna, nu are nici un fundament. Unele persoane sufera mai mult din cauza frigului, avind pielea mai sensibila. Pentru acestea un simplu fard este insuficient pentru protejarea obrazului. Altele, in special cele cu tenul gras, nu au nevoie de nici o schimbare in ingrijirea si machiajul
lor. Machiajul dimpotriva se impune sa fie ceva mai intens pentru a scoate in evidenta trasaturile si a masca lipsa de stralucire a tenului.
in cazul pielii sensibile, uscate, predispuse cuperozei, se va aplica zilnic sub fard o crema protectoare grasa si hidratanta.

Unele recomandari in sezonul rece

  1. Buzele vor fi protejate cu cerat labial (alifie de strugure) iar rujul va fi foarte gras, deoarece iarna mucoasa buzelor neprotejate se descuameaza putind aparea chiar crapaturi.
  2. Seara buzele vor fi unse cu vaselina, vitamina A uleioasa sau cu o crema grasa vitaminizata.
  3. Nasul va fi masat zilnic de la virf spre radacina si periat cu o periuta moale pentru a preveni roseata datorita frigului. Compresele alternative cald- reci dau rezultate bune in acest caz.
  4. Urechile, care de obicei sint protejate, se pot inrosi aparind furnicaturi. Masajul zilnic cu o crema grasa sau cu o solutie de vitamina A da rezultate satisfacatoare. In timpul zilei le vom proteja cu fulare si caciulite.
  5. Cu toata protejarea miinilor cu manusi, acestea se inrosesc.in acest caz, se recomanda seara sa facem bai alternative calde — reci, timp de citeva minute, apoi sa le masam cu vitamina A.
  6. La picioare, cu toata incaltamintea de iarna, putem constata totusi aparitia degeraturilor. Fiind o problema de circulatie periferica, este bine sa ne adresam medicului.

Crema protectoare va fi aleasa

dupa natura tenului:

 

  • crema pe baza de stearati pentru tenul gras
  • crema pe baza de lanolina cu un continut minim de apa pentru tenul uscat.

Aceasta crema ramine intinsa la suprafata pielii asa ca nu vom resimti senzatia de prospetime ca la folosirea unei creme penetrante.Dupa ungerea obrazului si a gitului cu crema protectoare se va aplica fondul de ten si pudra, aceasta din urma avind, de asemenea, si un rol protector, pudra fiind recomandata si pentru obtinerea aspectului catifelat.
Pentru a evita aparitia de pete ca urmare a actiunii soarelui de iarna, putem adauga in crema sau pudra protectoare chinina sulfurica sau brom- hidrica.

Pleoapele vor fi unse dimineata si seara cu crema grasa, iar genele vor fi periate cu ulei de ricin proaspat. La nivelul timplelor si in jurul ochilor unde pielea este extrem de sensibila, pentru a preveni aparitia ridurilor se va aplica un strat de crema mai gros care poate fi pastrat si in cursul noptii, iar zilnic obrazul va fi masat prin tapotari si ciupituri in vederea activarii circulatiei sanguine si hranirii mai bune a tesuturilor.
Daca ridurile s-au accentuat vom folosi creme si lotiuni continind laptisor de matca. Cearcanele le vom atenua aplicind comprese cu infuzie de tei.
Persoanele care prezinta puncte negre vor face o baie de aburi cu musetel, dupa care vor trece la stoarcerea lor, la dezinfectarea locurilor respective cu o solutie astringenta, apoi la aplicarea unei masti emoliente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *